Scroll to top

Stiri Recente

Side-by-side-ul UForce 600 este o noua aditie in familia de vehicule...

Gama de motociclete Indian 2021 include noile modele Indian Vintage Dark Horse si...

Avantajele de a detine un scuter


Scuterele sunt o excelentă alternativă la alte mijloace de transport, mai ales pentru cei care tranzitează zilnic străzile aglomerate ale orașului în drum spre serviciu sau școală. Printre altele, preferința pentru un scuter este adesea motivată de consumul redus. De altfel, economia de combustibil a jucat mereu un rol important în luarea deciziei de a cumpăra sau nu un scuter, dovadă în acest sens fiind dezvoltarea segmentului în Europa imediat după al doilea război mondial când carburanții se găseau greu. Atunci a intrat în scenă și producătorul de scutere Piaggio, aducând în prim plan modelele cu estetică italiană care au ajuns celebre.

Ce alte calități fac scuterele atractive în afara consumului redus? Iată o listă întreagă de argumente pentru care merită să îți iei un scuter:

- câștigi timp prețios pentru că te deplasezi mai ușor în jungla urbană și ajungi rapid la destinația dorită. Totodată, contribui la fluidizarea traficului.

- modelele de ultimă generație ca de exemplu un scuter Vespa Sprint 50 4T 3V sunt conforme cu standardul de emisii Euro4 și au în dotare tehnologia i-Get (i-Green Experience Technology) pentru eficiență, parametri de consum și reducerea emisiilor CO2.    

- majoritatea scuterelor noi sunt mai accesibile ca preț decât ultimele modele de motociclete

- ai de unde alege! Segmentul de scutere este foarte diversificat, de la modele de stradă până la scutere touring, sport etc.

- mare parte din scuterele disponibile pe piață în prezent nu necesită schimbarea vitezelor cu excepția modelelor vintage (acestea necesită schimbarea manuală a vitezelor). Acest lucru simplifică procesul de pilotare, favorizându-i pe riderii novici. În comparație, motocicletele impun folosirea agilă a ambreiajului.

- unul din avantajele de a deține un scuter este că te poți „juca” făcând modificări în funcție de preferințe. Poți adăuga portbagaje, oglinzi, apărători de vânt, protecții cromate etc. Pentru inspirație puteți viziona Quadrophenia, un lungmetraj de referință pentru iubitorii de mopede.

- spațiu amplu de depozitare. Sub scaunul pilotului poate încăpea fără probleme un six-pack și poți folosi ceea ce britanicii numesc „curry hook” pentru a agăța o pungă cu produse de la magazinul unde te opreșți de obicei în drumul spre casă după muncă. Scuterele oferă zone de stocare ingenioase sub șa și pot fi accesorizate cu diverse opțiuni de depozitare adiționale. Posibilitățile sunt practic nelimitate. Pentru a-ți face o imagine, o simplă căutare pe Google a scuterelor din India te poate lămuri.

- nu este nevoie să deții permis pentru a pilota un scuter de capacitate mică cum sunt în general modelele entry-level adresate începătorilor.

- oricine deține un scuter îți va povesti despre ușurința de a se strecura printr-o mare de șoferi de taxi, autobuze și alți participanți în trafic.

- găsești mult mai ușor loc de parcare

- dacă ai și alți prieteni cu scutere, puteți crea un traseu de parcurs. Garantat,te vei distra!

- mentenanță redusă. In cazul noului scuter Vespa Elettrica (pur electric, 0% emisii), bateria Litiu-ion si motorul nu necesita deloc mentenanta, iar incarcatorul localizat sub sa ofera o incarcare completa in doar 4 ore.

- în cazul în care te îngrijorează problema găurilor în asfalt și alți factori care ar putea periclita rularea în condiții optime, te poți orienta pentru un scuter cu trei roți. Îți recomandăm un scuter Piaggio MP3. Poți opta pentru Piaggio MP3 Yourban 300, MP3 Business sau MP3 Sport întrucât aceste modele inovatoare oferă stabilitate crescută.

- scuterele italiene Vespa, Aprilia și Piaggio au un design superb unde fiecare detaliu a fost atent gandit pentru a imbina armonios aerul vintage al modelelor secolului trecut cu tehnologia de ultima ora așa că vei fi în pas cu „moda” dacă îți achiziționezi și tu unul. Ia exemplu de la Leonardo di Caprio, Anne Hathaway, Lady Gaga, Jamie Oliver, Gwyneth Paltrow și alte celebrități care preferă uneori să se deplaseze cu un scuter in jungla urbana. 

Nu in ultimul rand, este super distractiv sa pilotezi un scuter! 

Tag-uri

scutere, vespa, vespa elettrica, piaggio mp3,