Scroll to top

Stiri Recente

Side-by-side-ul UForce 600 este o noua aditie in familia de vehicule...

Gama de motociclete Indian 2021 include noile modele Indian Vintage Dark Horse si...

”MOTOCICLIST PENTRU O ZI” - Campanie de conștientizare în trafic!


Prieteni în trafic!? Este oare posibil? Cunoaștem cu toții pericolele care pândesc la tot pasul atunci când ești la volan... Sau poate, totuși, nu! Mai mult sau mai puțin pregătit, cu mai multă sau mai puțină experiență, calm sau vulcanic, prudent sau teribilist... dacă ai permis, te numești ȘOFER!

Infrastructură aproape inexistentă, groapă lângă groapă, slalom printre gurile de canal, vehicule (teribil de multe), unele ultimul răgnet, altele ”abia mai trag la deal”, mașini bară la bară, lipsa parcărilor, șoferi cu nervi întinși la maximum.... cam așa arată carosabilul zilelor noastre! Mai e loc de respect în trafic? Greu de spus!

MOTOCICLIST PENTRU O ZI”, o campanie de conștientizare a participanților la trafic a fost organizată sâmbătă, la Pitești, de RESTU` motocicliștilor RC , în parteneriat cu ATVRom Pitești și comunitatea moto Argeș. 

A fost aglomerație mare în parcarea Auchan Găvana, locul defășurării acțiunii! Zeci de prieteni ai traficului, iubitori ai motoarelor, pasionați sau simpli curioși au trecut pe la standurile de prezentare, au admirat motoarele, atv-urile, vehiculele aduse special. Fiecare dintre ei s-a transpus, sâmbătă, în pielea unui unui rider.

Pe o căldură sufocantă, au încercat căștile, au îmbrăcat echipamente de protecție și au încercat, rând pe rând, fiecare vehicul. Le-au fost explicate modurile de pilotare ale fiecaruia dintre ele și au văzut ce înseamnă modul de conducere fără aer condiționat, pe o căldură năucitoare, presat de echipamentul greu, uneori incomod, dar obligatoriu și absolut necesar.  

Mesajul transmis de organizatori a fost unul de prietenie!
”Este alegerea fiecăruia ce tip de autovehicul conduce, însă purtăm reponsabilitatea vieților noastre, dar și a celorlalți - parteneri de trafic, pietoni sau pasageri. Noi, ca iubitori ai motoarelor, trebuie să cunoaștem legislația, să repectăm regulile de circulație, să nu ne achiziționăm motoare doar pentru că sunt cool și dăm bine pe stradă. Trebuie să cunoaștem puterea motorului nostru, să purtăm, indiferent de vreme, echipamentul obligatoriu de protecție, să facem cu reponsabilitate diferența între mersul pe carosabil, în off road sau cross. La rândul lor, șoferii au și ei obligații. Sperăm ca, prin aceste acțiuni, să reușim să facem pace între cele două tabere, la mijloc fiind respectul, viața noastră și nu trebuie să facem rabat de la acest lucru! Mesajul nostru este CONDUCEȚI PRUDENT! PURTAȚI ECHIPAMENT DE PROTECȚIE! RESPECTAȚI PARTENERII DE TRAFIC!”

 

Tag-uri

motociclete, roadster, atv, siguranta, atvrompitesti,