Scroll to top

Stiri Recente

Side-by-side-ul UForce 600 este o noua aditie in familia de vehicule...

Gama de motociclete Indian 2021 include noile modele Indian Vintage Dark Horse si...

Kawasaki are in plan lansarea unui superbike cu motor supraalimentat


Imaginea de mai sus, alcatuita folosind informatii din interiorul Kawasaki, sugereaza cum ar putea arata superbike-ul cu motor supraalimentat cu care firma japoneza intentioneaza sa epateze anul viitor.

Diverse zvonuri, precum si marcile inregistrate in ultimul timp de Kawasaki, indica faptul ca noua motocicleta s-ar putea numi "Ninja R2". Desi capacitatea motorului nu se cunoaste inca, este de asteptat ca acesta sa fie unul supraalimentat, de categorie medie, si anume putin peste 800 cc, o alternativa interesanta la superbike-urile de 1000 cc existente momentan pe piata.

Nu este o surpriza faptul ca motorul va avea o capacitate mai redusa decat cea a hiperbike-ului H2, lansat la Tokio Motor Show din 2013. La editia 2015 a EICMA (Expozitia Internationala de Ciclism, Motociclism si Accesorii), de la Milano, presedintele Kawasaki, Kenji Tomida, a dezvaluit ca tehnologia cu supraalimentare folosita pe modelul H2 a fost de la inceput menita sa fie adaptata si altor aplicatii. Tot in 2015, Kawasaki a dezvaluit "motorul supraalimentat echilibrat", un motor supraalimentat cu patru cilindri, care a fost centrul atentiei la show-ul de la Tokio. Se pare ca acesta este motorul de aproximativ 800 cc care va fi montat pe motocicleta R2. Termenul "echilibrat" defineste combinatia de putere si cuplu a acestui motor si modul in care se comporta motocicleta pe sosea.

Numele sugerat pentru noul model, R2, e ales dintr-o selectie de denumiri inregistrate de Kawasaki in Japonia. Aceste denumiri includ Ninja R2 si Ninja R2R, indicand posibilitatea aparitiei si a unei versiuni cu performante superioare, asa cum s-a intamplat si cu H2R.

Designul posibil al viitoarei motociclete se inspira din modelul H2, dar si din stilul pe care Kawasaki l-a sugerat pentru viitoarele Ninja 300. Marele semn de intrebare este cand va fi disponibila aceasta motocicleta; daca ne orientam dupa timpul care a fost necesar pentru aparitia H2, am putea vedea R2-ul nu mai devreme de sfarsitul lui 2016 dar, mai sigur, abia in 2017.