Scroll to top

Stiri Recente

Side-by-side-ul UForce 600 este o noua aditie in familia de vehicule...

Gama de motociclete Indian 2021 include noile modele Indian Vintage Dark Horse si...

Cu tricolorul la Raliul Dakar 2018, categoria motorsport


Concurentul cu numarul 28, aflat pentru a opta oara in celebrul Raliu Dakar, este romanul Emanuel Gyenes care a izbutit al 30-lea timp (in ierarhia generala, Gyenes se situeaza la 2 h 25 min 26 sec de lider) pe proba dupa etapa a 11-a in clasamentul Maraton. Startul s-a dat in Lima, Peru pe 6 ianuarie, iar destinatia finala este Cordoba, Argentina. Pilotul cu steag tricolor a incheiat etapa dintre Belen si Fiambala/Chilencito dupa cinci ore si 20 de minute. Pe primele pozitii s-au clasat australianul Toby Price (KTM), argentinianul Kevin Benavides (Honda) si Antoine Meo (KTM) din Franta.

mani gyenes dakar 2018

Din motive de siguranta, etapa a 12-a a fost anulata.

Motociclistul din Satu-Mare, care a mai fost in Bolivia si Argentina, a marturisit ca pe traseu a intampinat probleme din cauza sistemului de navigatie, fiind nevoit sa deruleze paginile din roadbook manual pe intreaga distanta de 280 km, insa pana la urma a putut mentine un ritm acceptabil in trecerile prin canioane si dunele fine cu nisip alb de la Fiambala: „Nu a fost simplu in dune si imi pare rau ca nu am putut avea un ritm mai bun din pricina dificultatilor cu sistemul de navigatie. Ma bucur ca am terminat proba si ca am izbutit sa pun cat de cat la punct motocicleta pentru proba speciala pe care urma sa o avem astazi. S-a decis anularea probei pentru ca in prima parte a traseului s-au anuntat furtuni si era imposibil ca elicopterele sa zboare – in Dakar este prioritara asigurarea interventiei medicale rapide. Iar daca s-ar fi taiat fix acea sectiune si am fi intrat in a doua bucata de traseu ne-ar fi dat startul dupa masini si camioane. Niciun motociclist nu a vrut sa mergem in acele conditii pentru ca dupa trecerea masinilor si a camioanelor traseul se schimba radical si devine mai periculos pentru ca se fac santuri pe care nu le ai in roadbookul initial”.

many hyenes dakar 2018

Cel mai bun rezultat al pilotului roman in clasamentul general, a fost obtinerea locului 14 in 2016.

Astazi are loc etapa numarul 13 a raliului. De la San Juan la Cordoba, pilotii trebuie sa parcurga 424 km de proba speciala si 483 km de legatura, circuitul cuprinzand fesh-fesh, dune si sectiuni pe un macadam unde se desfasoara si probe World Rally Championship.

emanuel gyenes

Inainte de a ajunge pe podiumul editiei 40 a Raliului Dakar, riderii mai trebuie sa strabata 160 de km de legatura si alti 120 km de proba speciala ce presupune treceri prin riosuri si drumuri rapide.

Riderul satmarean are un palmares bogat, cele mai importante rezultate fiind victoria la clasa Maraton in editiile 2011 si 2015, precum si obtinerea medaliei de aur la International Six Days Enduro, una dintre cele mai mari competitii motorsport.

Maine se da marele finis din Cordoba!

 

 

Tag-uri

mani gyenes, dakar 2018,