Scroll to top

Stiri Recente

Side-by-side-ul UForce 600 este o noua aditie in familia de vehicule...

Gama de motociclete Indian 2021 include noile modele Indian Vintage Dark Horse si...

DISTRACȚIE, dar, mai presus de toate, SIGURANȚĂ!


Vacanța de vară ne îndeamnă pe toți să ne petrecem timpul afară, în aer liber, cu famila și prietenii. Fie că plecăm cu trotineta, bicicleta, mașina, ori alt mijloc de transport cum ar fi motocicleta sau atv-ul, trebuie să ținem cont de anii pe care îi avem, legislația în vigoare, experiența și riscul la care ne supunem. Conducerea unui mijloc de transport, indiferent de natura lui, implică atenție, echipare corespunzătoare, supraveghere unde este cazul și, NEAPĂRAT, permis de conducere, dacă legea o cere!


Potecile de munte pot fi provocatoare, iar anturajul te poate scoate uneori din zona de siguranță. Trebuie să-ți cunoști limitele și puterea vehicului pe care îl conduci. Adrenalina este fatală atunci când nu o poți controla. ATV-urile necesită atenție sporită, de aceea polițiștii le recomandă începătorilor să ruleze mai mult pe drumurile de agrement sau pe cele montane, pentru a nu stânjeni circulația rutieră!

PRECIZĂRILE POLIȚIEI: Vehiculele de tip ATV care circulă pe drumurile publice trebuie înregistrate sau înmatriculate conform categoriei pentru care sunt omologate de RAR, indiferent de frecvența, durata sau lungimea deplasării. Orice deplasare pe drumul public este considerată circulație, inclusiv traversarea drumului public care separă un teren agricol de altul. În cazul producerii unui accident în timpul traversării drumului public se consideră că vehiculul a circulat pe segmentul respectiv de drum.

MINORILOR LE ESTE INTERZIS să conducă un astfel de autovehicul pe drumurile publice, cu excepția celor care au împlinit vârsta de 16 ani și posedă permis categoria B1.
Pentru a fi în siguranță, trebuie să porți echipament de protecție (cască omologată, ochelari, îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante). Echipamentul nu trebuie ignorat, pentru îți poate salva viața. Trebuie să respecți regulile de circulație și partenerii de trafic! Nu se fac cascadorii pe drumurile publice, pentru că îți pui viața în pericol ție și a celorlați!

Este INTERZIS să transporți pe un astfel de vehicul mai multe persoane decât locurile stabilite prin construcție, precum și obiecte voluminoase, care îți pot obstrucționa vizibilitatea. Toate căile rutiere sunt considerate drumuri publice cu excepția celor închise circulației publice și care sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile în acest sens.

DE REȚINUT!!!

1. Nu te aventura pe drumurile sau potecile care nu sunt amenajate corespunzător dacă nu ai experiență, echipament de protecție și îndemânarea necesare!
2. Încearcă să eviți condusul ATV-ului pe o stradă pavată , pentru că acest tip de suprafață prezintă cel mai mare risc de accidente;
3. Ține cont de inspecția ATV-ului înainte de cursă;
4. Asigură-te că verifici ghidonul, cauciucurile și nivelul lichidelor la motor;
5. Ține întotdeauna cont de numărul de persoane indicat pentru ATV-ul tău și nu depăși această regulă;
6. Atenție cui împrumuți vehiculul tău!

Tag-uri

echipament de protectie atv, atv, siguranta, offroad,